EBC-Min 3
EBC-Max 8

BEST Beechwood Smoked

BEST Beechwood Smoked (Malt) wird über feinstem Buchenholz geräuchert und gibt dem Bier den typischen Geschmack, der an Lagerfeuer und sehr stark an Rauchschinken erinnert. Das Malz eignet sich hervorragend sowohl zur Bier- als auch zur Whiskyherstellung. Bei Ersteinsatz empfehlen wir 10% Anteil in der Schüttung, der dank hoher Enzymkraft bis auf 100% erhöht werden kann. Bei der jeweiligen Einsatzmenge sollte berücksichtigt werden, dass sich das komplette Raucharoma meist erst nach der Gärung und Lagerung voll entfaltet.
Bock, Destillate (Whisky), Dunkelbiere, Export, Porter, Rauchbier, Weizenbier
Smoke
Ham

Specifications

Parameter Minimum Maximum Einheit
Wassergehalt 5,8 %
Extrakt Feinschrot (wfr.) 77,5 %
Extraktdifferenz (EBC) 2,5 %
Eiweiß wfr. 9,5 13 %
Würzefarbe 3,0/1,6 8,0/3,5 EBC/ L
pH Kongreßwürze 5,6 6,1
Diastaische Kraft 250 WK
Phenole 38 45 ppm

Remarks

All raw materials are tested for pesticides, mycotoxins and heavy metals and meet the requirements of VO (EG) 165/2010 and 396/2005.

All BEST malts are regularly tested for N-nitrosodimethylamine (NDMA). Their nitrosamine content is below the permissible limit.

All BEST malts comply with VO (EG) No. 1829/2003, 1830/2003, 49/2000, 18/2001 and 50/2000. We work without irradiation and without genetically modified raw materials, ingredients or additives.

All BEST malts as well as their packaging are produced in strict compliance with DIN EN ISO 9001:2015 and HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) food safety management system.

BEST malts comply with the German Purity Law.

The cultivation of the barley until the delivery of the malt is carried out in accordance with the regulation EC / 178/2002.

Use

Bock, Destillate (Whisky), Dunkelbiere, Export, Porter, Rauchbier, Weizenbier

% of the grain bill

Packaging

In bulk, sacks size 25 kg/55 lbs and 50 kg/110 lbs, super sacks size 500-1,000 kg/1,100-2,200 lbs. All of our malts are also available in crushed form on request.

Shelf life

At least 24 months if stored under cool (max. 20 °C/68 °F) and dry (max. 35 % RH) conditions.
For crushed malt: 12 months.

Service

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